Goede voornemens? (bron:rawfitness)

Het is de laatste dag van 2011. Het jaar 2012 is in zicht en veel mensen zitten weer vol goede voornemens.
Een voorbeeld om je te helpen met goed voornemen:

(wil je dit effect niet bereiken, doe dit onderstaande dan vooral NIET)

Short & Simple Guide To Get Fat

Hoe word ik op een eenvoudige en snelle manier dik in 7 stappen.

Stap 1.
Start met het tellen van je calorieën. De exacte hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt maakt niet zoveel uit. Het gaat meer om het tellen. Het tellen brengt namelijk extra stress met zich mee. Dit in combinatie met andere stressfactoren helpt je in de juiste richting.

Optioneel: Eet minder calorieën. Het verminderen van je energie opname vanuit voedsel geeft je lichaam het signaal dat de winterperiode is aangebroken. In de winter is er van nature minder voedsel beschikbaar. Je lichaam zal je spijsvertering vertragen en zuinig aan doen met je vetreserves. Je kostbare laagje vet zal je hiermee beter behouden.

Stap 2.
Zorg ervoor dat het grootste deel van je voeding bestaat uit koolhydraten. Koolhydraten zorgen ervoor dat je bloedsuiker spiegel snel stijgt. Als reactie daarop gaat je lichaam insuline produceren. Hoe meer bloedsuikers hoe hoger het insuline gehalte. Insuline is waar we naar opzoek zijn. Dit zogenaamde opslag hormoon zorgt ervoor dat verbrandingsstoffen worden getransporteerd naar je vetcellen. Eet je een geruime tijd veel koolhydraten dan wordt het steeds eenvoudiger om meer vet op te slaan. Je lichaam raakt namelijk steeds minder gevoelig voor insuline en zal daarom steeds meer willen produceren.
Om je lichaam nog meer in verwarring te brengen, zorgen de koolhydraten er juist voor dat je lichaam denkt dat het hoog zomer is. Van nature zijn er in de zomer meer koolhydraten beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan vers fruit. In het zomerseizoen wil het lichaam zoveel mogelijk vetreserves opbouwen om zich voor te bereiden voor een winter met minder voedsel.

Stap 3
Eet weinig eiwitten. Minder eiwitten zorgen voor minder bouwstenen voor je spieren. Je spiermassa zal afnemen, met als gevolg dat je minder vet kan verbranden met je spieren. Eet dus zeker geen vlees of vis.

Stap 4
Eet zo min mogelijk vet. Beter nog 0% vet. Minder vet zorgt ervoor dat je een aantal belangrijke vitamines misloopt, zodat je lichaam nog verder uit zijn gezonde balans raakt. Minder vet eten zorgt er ook voor dat je lichaam het afleert om vet als brandstof te gebruiken. Met name dit laatste is cruciaal voor het opbouwen van een vetlaagje.
De meeste producten met 0% vet zijn doormiddel van chemische processen mager gemaakt. Na verwijdering van het vet verliest veel voeding zijn smaak, gelukkig hebben ze hier een oplossing voor gevonden in de vorm van heerlijke smaak- en kleurstoffen. Vooral E-621 is in dit geval een favoriet. Dat dit licht verslavend werkt is alleen maar gunstig.
Als laatste zorgt het eten van zo min mogelijk vet en meer koolhydraten ervoor, dat je constant honger hebt. Hierdoor kan en ga je meer eten. Je lichaam helpt je dus je doel te bereiken. Ideaal voor dat extra pondje.

Stap 5.
Kies de juiste producten. Vooral graan producten in de vorm van brood, pasta en pizza zijn ideaal. Ze bevatten lekker veel gluten. Gluten zorgen ervoor dat je darmen worden aangetast. Ze laten hierdoor makkelijker schadelijke stoffen door die allergieën kunnen veroorzaken en je hormoonhuishouding lekker ontregelen. Daarnaast zorgen gluten voor een verminderde opnamen van vitamines en mineralen. Een geïrriteerde darm, het bierbuikje, bontontkalking en een minder sterk gebit zijn een van de vele uitwerkingen die gluten hebben op ons lichaam. Je hoeft niet bang te zijn dat altijd brood eten saai wordt, want in gluten zitten morfineachting componenten die net als drugs sterk verslavend werken.

Stap 6.
Ga naar de supermarkt en vermijd de groente, fruit, vlees en vis afdeling. Al het andere in de supermarkt kan je wel kopen. Volg zoveel mogelijk je gevoel en ga af op kleurrijke verpakkingen. Wil je niet te veel opvallen met een winkelwagen vol koek en snoep, dan is het ook prima om te kiezen voor brood, pasta, aardappelen en rijst. Ze helpen je ook uitstekend met het bereiken van je doel. Vooral de zogenaamde gezonde varianten zoals crackers, mueslirepen en de hi-tech producten zoals shakes en dieet-repen helpen goed mee. Ze brengen het lichaam lekker in de war met allerlei rare onnatuurlijk voedingstoffen.
Het kiezen van de juiste frisdrank is eenvoudig, want sinaasappelsap en cola bevat bijna evenveel suikers en toevoegingen. Ook kan je voor de afwisseling prima experimenteren met lightproducten. Je hoeft niet bang te zijn hierdoor vet te verliezen. Lightproducten hebben aspartaam wat net zo ongezond is. Genoeg keuze dus. Gelukkig heb je ook maar weinig van deze producten nodig om je doel te bereiken. Een kleine hoeveelheid brood doet al wonderen.

Optioneel: Kijk achterop het etiket en kies de producten met de meeste E-nummers en andere toevoegingen.

Stap 7 Lifestyle
Om het lichaam verder op gang te helpen moet je zorgen voor maximaal 7 uur slaap. Minder is beter. Vermijd de zon en als je toch buiten komt, smeer dan zoveel mogelijk zalfjes op je lichaam. Je lichaam neemt de chemische stoffen snel op en zal ze gebruiken om je hormoonhuishouding uit balans te brengen. Kijk ook hiervoor op het etiket. Hoe meer woorden erop staan die je niet kent hoe beter. Zonlicht op je huid zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Zolang je uit de zon blijft krijg je geen vitamine D want uit voeding kun je het bijna niet halen. Vitamine D reguleert onder andere calcium in je lichaam. Naast minder sterke botten zorgt calcium indirect ook voor een verhoogde vetopslag.
Wil je graag sporten? Zelfs dat mag bij het volgen van dit dieet. Kies voor de sport waarbij je zoveel mogelijk spiermassa verliest. Langdurige cardio zoals hardlopen of fietsen is ideaal. Hoewel je wel een paar calorieen zal verbranden, zorgt je lichaam ervoor dat je na afloop van het sporten weer minder energie gaat gebruiken. Wel gunstig is dat je na het sporten meer behoefte hebt aan eten. Vergeet niet de sportdrankjes, want ze hebben de nodige suikers en zijn de ideale dorstlesser.

Zo eenvoudig is het. 7 stappen waarmee ik je kan verzekeren dat je je doel zal bereiken. Als je nou denkt, 7 stappen is mij te veel. Geen probleem. Volg minimaal 2 stappen, want daarmee kom je er ook wel.

Bron: http://www.rawfitness.nl/2011/12/short-simple-guide-to-becoming-fat/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *